"Pismo moja"

Album "PISMO MOJA" je LIVE koncert u crkvi Svetog Donata u Zadru, 19. listopada 2006. Na albumu možete poslušati sljedece pjeseme:

1. Joško Caleta - Zaspalo je siroce

2. Ante Sikiric - Croatio, iz duše te ljubim

3. Rajimir Kraljevic,harm. - Izresla ruža rumena

4. Mario Nardelli - Price mora

5. Ljubo Stipišic Delmata - Dalmatino, povišcu pritrujena

6. Eduard Tudor - Kroz planine brda i gore

7. Mojmir Cacija - Pismo moja leti mi do nje

8. Z.Runjic/ V.Vuletin - Kao da te ne volim

9. A.Bašic/N.Buble - Bodulska balada

10. Nikola Buble - Švet Ivane od moga Trogira

11. Ljubo Stipišic Delmata - Oce naš

12. Šime Marovic - Tebe tražim Bože moj

13. Ljubo Stipišic Delmata - Majko Ljubeznjiva

14. Krešimir Magdic - Misao svijeta

15. Dušan Šarac - Na omiškoj stini

16. Ivan Zajc/ A.Šenoa - Živila Hrvatska

17. Tomislav Uhlik /A.Harambašic - Bog i Hrvati

18. Nikola Buble - Bože cuvaj Hrvatsku

19. Jakov Gotovac - Jadranu

20. Ivan Zajc - U boj (iz opere «Nikola Šubic Zrinski»)


RECENZIJA, Duško Tambača

Medu današnjim klapama „Sveti Juraj“ je zacijelo izuzetna pojava, ne samo zbog svog statusa (klapa H.R.M.), vec i svojim glazbenim habitusom u rasponu od duhovne glazbe (mahom domacih autora), preko dalmatinske klapske pjesme, kako one tradicionalne, tako i skladane, sve do skladbi domoljubnog predznaka.

Na novom nosacu zvuka snimljenom u jedinstvenom akusticki bogomdanom ambijentu crkve Svetog Donata u Zadru, klapa se predstavila upravo u takvom svijetlu i tim tematskim slijedom.

U pjevu „Svetog Jurja“ zrcale se, prožimlju i ispreplecu pobožna skrušenost i puntarski prkos, lirski zanos i domoljubni naboj. Tu, kao da cujemo eho tegobnog, ali uspravnog hoda puka dalmatinskog ovim prostorima Lijepe naše, kroz njenu dugu, burnu i bremenitu povijest.

U tehnickom smislu, interpretaciju rese, kako primjerena uvježbanost, preciznost i solidna fuzija, tako i dobra dikcija, kao i intonativna stabilnost.

Ova, (kao i svaka), „live“ snimka pokazuje znatnu prednost (spontano i svakako ležernije muziciranje), pred onim studijski „ispeglanim“, koja, doduše, odaje privid „perfekcije“, ali gubi na uvjerljivosti i vjerodostojnosti.Stoga se ovdje i sitnijim propustima, kao npr. povremenoj eksponiranosti nekih dionica ili pojedinih glasova odvec ne zamjera.

Od 20 brojeva na ovom CD-u, u prvom „bloku“ duhovnih skladbi, najdoimljivije su izvedbe „Tebe tražim bože Moj“ Š. Marovica i „Majko ljubeznjiva“ Lj. Stipišica.

Od dalmatinskih klapskih pjesama, pažnju privlace Nardellijeve „Price mora“ , te kao vrhunac koncerta „Kao da te ne volim“ (Z.Runjica – V.Vuletin) i antologijska izvedba „Bodulske balade“ Ivice Bašica u obradi N.Buble.

U posljednjem domoljubnom „setu“, po sudu dolje potpisanog, dominiraju Gotovceva „Jadranu“, potom uvijek rado slušan Zajcev „U boj“, te „Croatio iz duše te jubim“ A. Sikirica, sa zapaženom solistickom dionicom tenora.

Na kraju bih parafrazirao jedan naslov sa ovog uspješnog diskografskog ostvarenja: Pisme naše, doletite do Vas“, kao poticaj i poruku klapi „Sveti Juraj“ da nastavi sa predanim radom, a svim poklonicima klapske pjesme kao preporuku za ugodno slušanje.